Eend met whisky en spek Dit recept is uitstekend voor zotte dagen. Volg wel zorgvuldig alle stapjes! |
1.)
Koop een eend van ongeveer 5 Kg voor 6 personen, twee grote flessen
scotch whisky, spekreepjes en een fles olijfolie.
2.) De eend larderen met het spek en de binnenkant inwrijven met zout en peper. 3.) De oven voorverwarmen op 180 graden voor 10 minuten. 4.) Een long-drink glas voor de helft vullen met whisky. 5.) De whisky opdrinken gedurende het opwarmen van de oven. 6.) De eend op de muur...vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky uitschenken. 7.) Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven plaatsen. 8.) Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en twee blazen bullen met bwhisky. 9.) De klazen opdlinken en de scherven van et eelste klas oplaapen. 10 ) Nog een aalff klas insjenke en opdlinke. 11.) Na en nalff uul de hoven opedoen om deent te sjekke. 12.) Blantwondezalf in de padkamer ganaale en oep de povekand van de rinkeland doen. 13.) Denove nesjot geve. 14.) Twi glose insjenke ven de twie flesse biski en tmiddeste glas opsoope. 15.) De nove opedoen na dieste bles bieskie leegis, en de sjotel vastpakke. 16.) De blandwondesalf op de binnekand van de twiejande doen en deent oeprape. 17.) Dander glase bisski oepdrinke. 18.) Deent nogis oeprape en met nen nantdoek de blantwondzalf van deent vege. 19.) Zen ande ontvette me bissky en den tuup salf twee kier oeprape. 20.) Tkapot glas opvege en deent terug inden ove zetten. 21.) Deent oprape en den ove opedoen. 22.) De twiede fles biskie opendoen en oeprape van de keukebloor. 23.) Opstaan van de bloer entvettig spek onder dekas vege. 24.) Nogis oepstan van de bloer en dan tochma blave zitte. 25.) De bles op de grond sette. 26.) Ban de teut drinke, de klase zen oep of kapot. 27.) Den ove afzette, doege toedoen en deniele nacht roenke. 28.) De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren mes. |
verder webwandelen |